ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Metoda de calcul a mediei pentru admiterea la liceu se schimbă, din acest an, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scăzând la 20%, față de 25 % cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la Evaluarea Națională, anunță Ministerul Educației Naționale.

„Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere”, se arată în ordinul de ministru publicat în Monitorul Oficial în luna august 2016.

Sesiunea de admitere din vara acestui an este prima în care se va aplica noua metodă de calcul.

Proba scrisă la limba română din cadrul Evaluării Naționale urmează să aibă loc la data de 19 iunie, pe 21 iunie va avea loc proba scrisă la matematică, iar, la data de 22 iunie, elevii din clasa a VIII-a vor susține proba scrisă la limba maternă.