ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România are un nou campion mondial. Și nu este unul sportiv. Ana Ghenciulescu este o tânără de doar 17 ani, elevă a liceului Mihai Viteazu din București, care a câștigat competiția mondială în domeniul neuroștiințelor, încheiată recent la Copenhaga.

Ana este o autodidactă în sensul pur al cuvântului: ea a aprofundat singură științele creierului, din pasiune, urmărind literatura de specialitate și înregistrări pe internet în domeniul de care este interesată.
 
Totul a pornit din momentul în care a făcut voluntariat la un centru de recuperare pentru copii cu probleme neurologice din București. Interesant, așa cum recunoaște ea însăși, este faptul că partea umană a acestei experiențe este cea care a impresionat-o și a împins-o către acest domeniu.

La finala din Danemarca, Ana a trecut prin cinci probe, alături de alți 25 de concurenți veniți din toate colțurile lumii, potrivit romania-actualitati.ro.
 
Trei dintre ele au fost practice, în domeniile neuroanatomiei, neurohistologiei și în cel de diagnostic. Acesta din urmă s-a desfășurat pe baza cazurilor mai multor pacienți, prezentate în înregistrări video, iar concurenții au trebuit să facă evaluări clinice.

Alte două probe: prima scrisă și cealaltă orală, desfășurată în prezența unui juriu format din specialiști remarcabili în domeniu, au stabilit performanțele câștigătoarei.
 
Această competiție a fost câștigată în premieră de un european, cei care au dominat până acum concursul fiind americanii.