ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elevii români care au participat la Olimpiada Europeană de Fizică – EuPhO 2017, desfășurată între 20 și 24 mai la Tallin, în Estonia, se întorc acasă cu o medalie de aur și trei de argint.

Medalia de aur a fost obținută de Petru Cotruț, elev în clasa a XI-a, care, de curând, a câștigat și o medalie de argint la Olimpiada Asiatică de Fizică - APhO, desfășurată între 1 și 9 mai 2017 la Yakutsk, în Federația Rusă.

Ceilalți participanți români, Silviu Adrian Predoi, Andrei Horațiu Eftime și Cosmin Andrei, elevi în clasa a XI-a, au obținut, la rândul lor, rezultate excepționale: 3 medalii de argint. În plus, Silviu Adrian Predoi a primit și un premiu special, datorită soluției propuse pentru cea mai dificilă problemă din concurs.

Aflată la prima ediție, Olimpiada Europeană de Fizică a reunit participanți din 24 de țări, fiecare dintre acestea fiind reprezentată în concurs de echipe formate din câte cinci elevi. Mai mult, printre participanți s-au numărat și elevi din Brazilia și Singapore.