ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Andreea Grad e din comuna Lunca Ilvei, județul Bistrița-Năsăud. Acolo a învățat până în clasa a VIII-a, apoi a mers la Colegiului Național „Andrei Mureșanu” din Bistrița, pe care l-a absolvit în 2013, cu cea mai mare medie de bacalaureat din liceu - 9,90. Apoi, a urmat cursurile Universității din Sorbona, pe care le-a terminat ca șefă de promoție, iar astăzi Andreea Grad este admisă la un dublu masterat în Franța.

„Ȋmi doream să studiez în Franța încă din clasa a X-a când, în cadrul unui schimb de experiență școlar, organizat de către Primăria Municipiului Bistrița, am avut ocazia să cunosc acest nou univers”, a mărturisit Andreea, într-un interviu acordat pentru Bistrițeanul.ro. „Absolvisem un profil bilingv, posibilități erau multe să studiez și în țară, însă nu îmi vedeam viitorul ca fiind translator sau profesor de franceză”, a povestit șefa de promoție de la Sorbona.

Acum, ea este convinsă că a făcut cea mai bună alegere. „Ȋn Franța, fiecare student este încurajat să devină ceea ce el este înzestrat să devină, de aceea ei încă mai au directori la birouri și constructori cu o viziune extraordinară. Fă ceea ce îți place, numai fă-o bine!”.

Andreea își va continua studiile în cadrul Masterului de Științe Politice și Relații Internaționale, un master dublu între Universitatea Paris - Sorbonne si Universitatea Pantheon - Assas Paris, specializată în drept și economie.
„Cu ajutorul lui Dumnezeu, pregătesc o carieră diplomatică, încurajată fiind de experiența de șase luni avută în cadrul Ambasadei României din Paris. Din toamnă o să lucrez și în Europe Business School, cea mai mare școală privata de business din Europa, un proiect nou pentru mine, dar care sper să îmi reușească”, spune ea.

Recent, în cadrul evenimentelor prilejuite de sărbătoarea comunei, primarul din Lunca Ilvei i-a acordat Andreei Grad o distincție de excelență. „Este pentru prima dată în istoria comunei când avem un asemenea absolvent, cu care ne mândrim nu doar noi, ci cu siguranță și județul, și țara. Andreea Grad a absolvit în iunie ca șefă de promoție a Universității Sorbona din Paris. Ne mândrim cu asemenea copii, mai ales că provine dintr-o familie în care părinții sunt oameni care nu și-au părăsit niciodată satul, tatăl fiind pădurar și mama casnică. Prin Andreea și alți tineri asemenea ei, România câștigă în imagine pe plan internațional”, a declarat primarul Flaviu Lupșan pentru rasunetul.ro