ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lotul olimpic al României a obținut o medalie de aur, două medialii de argint și una de bronz la a II-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Geografie, care s-a desfășurat între 24 și 30 iunie, la Radalj, în Serbia, informează Ministerul Educației.

Medaliat cu aur a fost Omar Hamod, elev în clasa a X-a la Colegiul Național "Mihai Viteazu" din București.

Medaliile de argint au fost obținute de Iulia Armencea, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național "Costache Negri" din Galați și de Victor Vescu, de la Complexul Educațional  "Lauder Reut" din București.

Medaliată cu bronz a fost Ana-Maria Cotun, de la Colegiul Național "Nicu Gane" din Fălticeni.

Selecția componenților lotului s-a realizat, potrivit b1.ro, pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Națională de Geografie, desfășurată în aprilie 2016, la Sibiu.

Concursul a inclus trei probe: proba teoretică (scrisă), proba practică (în teren) și proba multimedia. Toate probele s-au desfășurat în limba engleză. La ediția curentă au participat concurenți din șase țări.