ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elevii români s-au întors de la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului 2016 cu trei medalii de argint și una de bronz, potrivit Ministerului Educației.
 
„Medaliile de argint au fost obținute de Alexandra Alexiu (clasa a X-a/Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Ploiești), Hakan Calila (clasa a X-a/Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța) și Tudor Pipirig (clasa a XI-a/Colegiul Național "Emil Racoviță" din Iași). Diana-Gabriela Oprea (clasa a X-a/Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu" din Buzău) a fost medaliată cu bronz".

Ediția a X-a a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO) s-a desfășurat, în perioada 20-27 august, în localitatea japoneză Tsu, la competiție participând o sută de elevi din 26 de țări.