ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


George Alexander este un român care trăiește de 20 de ani în Norvegia și lucrează în sistemul de educație al copiilor norvegieni. A ales să muncească printre străini pentru bani, aici salariul unui angajat în poziția lui poate să pornească de la 7-8 mii de euro pe lună, conform ȘtirileProTV.ro

A trebuit să renunțe la numele românesc și deși lucrează în sistemul de educație în Oslo, în scrierile sale critică de multe ori sistemul și statul norvegian.

Conduce două grădinițe și răspunde de confortul, siguranța și educația a peste 150 de copii. Are doi copii, unul născut în Norvegia, ambii cu cetățenie norvegiană, dar a ales sa-i creasca acasă, pe malul Oltului.

"Eu am hotărât împreună cu soția mea să ne creștem copiii în România. De ce? Pentru că eu cred în România... Spuneți că pentru că nu vreau ca ai mei copii să fie niște desrădăcinați. Eu vreau să crească în limba și cultura poporului român. Occidentul L-a ucis pe Dumnezeu. Sunt multe valori care sunt călcate în picioare iar eu nu pot să fiu de acord cu asta. S-a ajuns la o situație de necrezut. Toate valorile din societatea asta se adaptează dispozițiilor omului de pe stradă și nu invers", a spus George Alexander.

Când a aflat de cazul Bodnariu, familia care a rămas fără cei cinci copii luați de autoritățile norvegiene, a luat atitudine. Le-a scris parlamentarilor norvegieni și le-a cerut să modifice legea. Asta i-a adus un grad de celebritate iar presa a scris despre el. Consideră că Protecția copilului a exagerat.

"Interesul suprem al copiilor este sa crească în familiile lor. Ori acest lucru nu este respectat tot timpul de Barnevernet. Deci este un abuz. Foarte mulți copii au fost preluați înainte de a se încerca o consiliere a părinților și nici nu s-a respectat prezumția de nevinovăție a părinților. Este complet greșit. Și noi am rugat parlamentul să ne ajute", a precizat acesta.

Citește AICI întreaga poveste a lui George Alexander