ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul Radu Iliescu, autorul articolului "De ce școala nu te pregătește pentru viață", revine asupra învățământului românesc, cu un nou material de excepție.

De data aceasta, profesorul Iliescu scrie despre "Prăpastia dintre școala românească și lumea în care trăim".  Autorul vorbește despre importanța mass-mediei în formarea viitorilor elevi, tehnologia luând locul familiei sau al școlii. 

"Contemplarea deversării de imagini începe pentru cei mai mulți cu mult înaintea începerii școlii, ocupă mai mult timp decât școala și devine încetul cu încetul paradigma concepției noastre cu privire la informație", scrie el.

Radu Iliescu afirmă că epoca spectacolului a alterat copiii, transformându-in în ceea ce acum câțiva ani părea o distopie.

"Poate cu asta trebuia să începem, cu siguranță aici trebuie să ajungem: copiii. Cei de azi sunt pur și simplu altfel decât tot ce-a fost până acum, niciun manual de pedagogie nu scrie despre cum este această generație puternic traumatizată. Avem copii a căror atenție, concentrare și motivație sunt disturbate până la anulare. Aproape că nu are sens să ne punem problema dacă sunt inteligenți sau nu, pentru că inteligența lor este încuiată într-o cameră a cărei cheie n-o mai găsim. Vorbesc aici despre copii imposibil de urnit în procesul educațional, aflați în stare de neatenție cronică, cu o rezistență psihică deficitară, care practic renunță la cea mai mică dificultate, etern nemulțumiți, anxioși, trândavi, cu dificultăți obiective în demararea și finalizarea sarcinilor, cu memoria de lucru dramatic afectată. Copii cu grave probleme de caracter, care nu-și asumă niciun eșec, pentru tot ce li se întâmplă fiind vinovat altcineva. Știu, în urmă cu vreo douăzeci de ani, ceea ce scriu eu acum ar fi părut distopic. Pentru ei școala, care pentru bunicii lor era un loc al evadării și al salvării, este un spațiu carceral".

Articolul integral este disponibil AICI.