ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elevii de la Școala Gimnazială din comuna Stănești (Gorj) învață de o săptămână în frig. Stau la cursuri îmbrăcați cu hainele groase și cu căciulile în cap, informează Gorj Exclusiv.
 
„Este frig. Scriu cu mănușile în mâini. M-am obișnuit”, spune o elevă. „Este foarte frig, dar ne-am obișnuit. Dimineața, când venim la ore, este cel mai frig. Stăm cu mâinile în buzunare”, spune o altă fată.

De ce tremură acești copii în școală? Pentru că s-a defectat centrala termică. E o centrală pe gaze, veche de 13 ani. 

Părinții elevilor sunt revoltați. „De o săptămână copilul meu este răcit pentru că la școală este frig. Îl am în clasa a VIII-a. Și anul trecut s-a defectat centrala, și anul ăsta în octombrie nu au mers. Nu este acum prima dată. Normal că nu ne convine și că vrem să se ia măsuri. Când vine acasă, copilul îmi spune că în clasă e mai frig decât afară”, a declarat mama unuia dintre elevi pentru Gorj Exclusiv.
 
sursa foto - gorjexclusiv.ro

Profesorii mărturisesc și ei că nu sunt condiții pentru desfășurarea orelor de curs: „Este foarte frig. Copiii scriu cu mănușile în mâini. Este foarte frig, dar nu avem ce să facem”.
Autoritățile din comuna Stănești au adus abia ieri o echipă de la o firmă specializată, ca să repare centrala.

„Problema durează de câteva zile doar”, a declarat primarul comunei, Ștefan Blideanu, pentru Impact în Gorj. „Centralele sunt vechi și sunt pe gaze, așa le-am găsit. Eu sunt primar de cinci luni, nu știam că au fost probleme și anul trecut. Am discurtat la ISJ Gorj și domnul general mi-a promis că ne ajută cu bani ca să cumpărăm centrală nouă. Chestia este că va trebui schimbată coloana de gaze, toată și va fi de durată lucrarea. Am zis că dacă nu se rezolvă și ca să nu mai stea copiii în frig, întrerupem orele. Dacă nu, vedem cum facem, luăm calorifere electrice”, a spus primarul comunei Stănești.