ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ActiveNews v-a ținut la curent cu ultra-mega-plagiatul rectorului Dan Marcel Iliescu de la Universitatea ”Ovidius” din Constanța mai ales prin dezvăluirile făcute de colegul nostru de presă, redutabilul jurnalist de investigații Ion Spânu, cu a cărui publicație avem un parteneriat publicistic. Redăm cazul pe scrurt pentru a veni imediat cu „bomba zilei”:

Dovezile evidente apărute în presă au demonstrat că rectorul Universității „Ovidius” din Constanța Dan Marcel Iliescu a plagiat grosolan în teza sa de doctorat, fiind acuzat de fraudă academică.

Atât presa locală cât și cea centrală au dovedit cu prisosință că la conducerea Universității „Ovidius” stă un impostor plagiator. Iată numai câteva articole pe această temă, care arată că de peste două decenii, mai precis din 2002, rectorul Dan Marcel Iliescu și-a obținut titlul de doctor pe baza unei teze de doctorat plagiate, fapt mai mult decât demonstrat, cu documente:

Cazul Iliescu prezentat la TopSecretCraiova

Cotidianul: Afară din învățămînt! Rectorul Universității „Ovidius” – plagiator de doctora, Afară din învățămînt! Plagiat incredibil al rectorului Iliescu de la Universitatea Ovidius (partea a II-a, Afară din universitate! Cel mai teribil plagiat din învățămînt: rectorul Dan Iliescu de la „Ovidius” (III), A apărut seria a II-a. Dan Marcel Iliescu, cel mai mare plagiator din mediul universitar (2.1), CNATDCU-le, autosesizează-te! Rectorul Dan Iliescu, marele plagiator pe care colegii l-au făcut praf (ep. 5)

Gândul: Dan Marcel Iliescu, rectorul Universității ”Ovidius” din Constanța, acuzat că ar fi plagiat teza de doctorat

Replica ONLINE - Știri Constanța:  Bombă atomică! Dovada că Iliescu, rectorul de la Ovidius, este un plagiator de ultimă speță, Bombă! Iliescu, rectorul de la Universitatea Ovidius, a ajuns pe mâna DNA!

Constanța Academică: Dan Marcel Iliescu – Rectorul  Universității Ovidius din Constanța a plagiat masiv în teza de doctorat (Episodul 1), Frauda Intelectuală comisă de Dan Marcel Iliescu – Rectorul de la Universitatea Ovidius din Constanța (Episodul 2: Plagiatul prin Traducere)

Ei bine, după solicitarea argumentată transmisă de TopSecret Craiova ministrului Educației, Ligia Deca, publicația de investigații a primit un răspuns de-a dreptul halucinant.

Astfel, în adresa oficială a ministerului se admite că s-a luat act de verificarea plagiatului rectorului Dan Marcel Iliescu de la Constanța dar, se afirmă, nu se poate face nimic, pentru că Ministerul Educației, înțelegem, nu este incompatibil cu PLAGIATUL.

Practic, prin semnăturile Directorului general Daniela Vasilica Burghila și a șefului serviciu Elena Panciu de la Direcția Generală Învățământ Universitar, ministerul se spală pe mâini, și aruncă pisica moartă afară și din curtea Educației și a CNATDCU, organul care ar trebui să fie obligat prin misiunea sa să verifice Tezele de doctorat din România.

Probabil că publicația va trebui să se adreseze organismelor europene care se ocupă de hoția prin plagiat pentru ca și Ministerul să înceapă să-și asume responsabilitatea față de plagiatorii din propria sa ogradă. Iată documentul abracadabrant: