ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angajatorii care se tot plâng de slaba pregătire a tinerilor pe care îi angajează au primit o replică dură de la Emil Ionescu, decanul Facultății de Litere a Universității din București: O universitate nu este nicidecum o școală superioară de meserii, chiar dacă ar vrea unii să ajungă așa ceva. Cred că dacă s-ar reuși un astfel de experiment, nu ar fi unul bun. Universitatea nu este o școală superioară de meserii, astfel încât să stea în genunchi în fața angajatorilor.

Tinerii nu trebuie să lucreze cu normă întreagă din timpul facultății, pentru că nu mai au timp suficient pe care să îl acorde studiului, iar acest obicei afectează semnificativ calitatea pregătirii lor, a mai adăugat Emil Ionescu, conform Ziarului financiar.

În opinia sa, slaba pregătire a tinerilor de care adesea se plâng angajatorii vine din faptul că studenții se angajează din timpul facultății. Angajarea tinerilor este dictată de condițiile generale ale acestei societăți, a explicat decanul.

„Am asistat întâmplător la o discuție a unui tânăr cu alt tânăr. Am ajuns la șapte seara acasă și am zis că mă apuc de învățat, însă nu mai eram capabil de nimic, am adormit  buștean, a spus unul dintre tineri. Era plin de bunăvoința de a învăța".

Decanul Facultății de Litere a mai spus că, în sistemul austriac de învățământ, este interzis studentului să lucreze mai mult decât part-time.

„Această interdicție este îndreptățită, ei au condiții materiale bune, iar cei care sunt într-o universitate sunt asistați social. România administrează sărăcia cu cinism și își ține populația în sărăcie, iar segmentul tinerilor bine educați are de suferit".

Profesorul Emil Ionescu, 60 de ani, și-a început cariera în cadrul Universității din București în urmă cu peste 20 de ani, ca asistent și apoi lector la Facultatea de Litere, catedra de limba română.