ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lotul olimpic al României a câștigat patru medalii, una de aur, două de argint și o medalie de bronz, la a XXVII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Informatică.

În urma acestui rezultat, România a ocupat locul 10 pe națiuni (din 84 prezente) și își păstrează poziția a șasea în clasamentul pe medalii din toate timpurile, cu un palmares de 95 de medalii (dintre care 28 de aur, 42 de argint și 25 de bronz), se arată într-un comunicat de presă.

"Multiplu laureat la concursurile naționale și internaționale, Rareș Darius Buhai, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național "Liviu Rebreanu" din Bistrița, a cucerit a patra medalie de aur la această competiție. Medaliile de argint au fost obținute de Alexandru Velea (clasa a XII-a/ Liceul de Informatică "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca), laureat cu argint și la ediția precedentă, și de Marius Valentin Hărșan (clasa a XII-a/ Liceul Internațional de Informatică din București). Medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui", se mai arată în comunicat.

Ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Informatică s-a desfășurat la Almaty (Kazahstan), în perioada 26 iulie — 1 august și a reunit 324 de competitori din 84 de țări.