ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Slatina se încheie a XX-a ediția a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfășurată începând cu 24 iunie 2016. Azi, juriul a stabilit rezultatele finale.
 
Astfel, elevii români din prima echipă au obținut două medalii de aur: Denis Chiriță (33 de puncte) și George Adrian Picu (33 de puncte) și patru medalii de argint: Edis Memiș (31 de puncte), Ioan - Andrei Nicolae (31 de puncte), Alexandra Timofte (31 de puncte) și Nguyen Tran Bach (23 de puncte).

Echipa B (pe care țara organizatoare are dreptul să o aducă în concurs) a obținut trei medalii de argint: Sebastian Mihai Șimon (27 de puncte), Vlad Nicolae Robu (25 de puncte),  Paul Becsi (24 de puncte) și trei medalii de bronz: Amina Abu – Shanab (20 de puncte), Ileana Dima (18 puncte) și Mircea Donciu (16 puncte).

În clasamentul neoficial pe țări, România este pe primul loc, înaintea Turciei, Bulgariei și României B. O echipă locală a Slatinei, numită Alutus (înscrisă neoficial în competiție), a obținut o meritorie medalie de bronz, prin Robert Valentin Vadastreanu, anunță Societatea de Științe Matematice din România, care adresează mulțumiri "Ministerului Educației și Cercetării Științifice care a susținut toate etapele Olimpiadei de Matematică din România și străinătate, Inspectoratului Școlar Județean Olt România, Municipiului Slatina și sponsorilor principali, respectiv Fundația eMAG și Banca Comercială Română și Firma de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații". 

Societatea de Științe Matematice din România este una dintre cele mai vechi organizații profesionale din România și una din cele mai vechi societăți de matematică din Europa. A fost inițiatoarea primei Olimpiade Naționale de Matematică, în anul 1950 și a primei Olimpiade Internaționale de Matematică, în anul 1959.