ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România nu este văduvită doar de resursele energetice, ci şi de "materia cenuşie",poate cea mai de preţ resursă. An de an, foarte mulţi elevi şi studenţi aleg să-şi continue studiile în străinătate, mulţi dintre ei alegând şi după terminarea studiilor să îşi continue viaţa departe de ţară.

Din bugetul auster al educaţiei, şcoala românească formează an de an elevi pentru universităţi din alte ţări. De obicei, elevii români se evidenţiază la concursuri internaţionale, unde se clasează mereu pe podium. În acest an, cei mai buni elevi români la informatică, fizică şi matematică vor pleca din ţară.

Unul dintre aceşti elevi este Rareş Buhai. În acest an a terminat liceul şi a fost acceptat la Institutul de Tehnologie Massachusetts. Universitatea e pe locul I la nivel mondial în domeniul tehnologiei şi ştiinţei. Rareş a obtinut o bursă care îi acoperă 90% din taxe. Restul banilor i-a adunat în toţi anii de liceu, câştigând olimpiadă dupa olimpiadă.

Un alt exemplu este cel al lui Marius Bocanu, olimpic internaţional la matematică, care pleacă să studieze la Princeton.

Ştefan Spătaru este olimpic internaţional la matematică, iar universitatea Harvard l-a acceptat în programul Liberal Arts.Timp de trei semestre va face tot felul de cursuri până să-şi aleagă domeniul de studiu.