ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șase medalii - una de aur și cinci de argint - reprezintă bilanțul lotului olimpic de juniori al României, prezent la a XIX-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică, desfășurată în perioada 24 - 29 iunie, la Belgrad.

Medalia de aur a fost obținută de Theodor Mihai Iliant, elev la Colegiul Național ''Mircea cel Bătrân'' din Constanța, iar medaliile de argint au revenit Alexandrei Timofte  (Colegiul Național de Informatică ''Tudor Vianu'' din București), elevilor Lenca Iarina Cuturela și Ioan Andrei Nicolae  (de la Liceul Internațional de Informatică din București), lui Ștefan Răzvan Bălăucă (Colegiul Național ''Mihai Eminescu'' din Botoșani) și lui Ioan Paul Petru Tîrlișan (Școala Gimnazială ''Mihai Eminescu'' din Bistrița-Năsăud).

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este o competiție anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică.

La ediția din acest an au participat concurenți din 19 țări (11 state cu statut permanent și 8 cu statut de invitat).