ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stimați profesori,

Zilele acestea, Peter Singer, susţinător al uciderii copiilor după naştere şi al relaţiilor sexuale dintre oameni şi animale, va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Bucureşti şi va susţine, cu această ocazie, o conferinţă. 

Este, din punctul de vedere al sensibilităţii creştine a acestei naţiuni, absolut inacceptabilă această abdicare a Universităţii de la principiile etice care au călăuzit-o şi au normat viaţa acestei instituţii etalon a învăţământului românesc de la înfiinţare şi încurajarea, ba mai mult, acordarea de distincţii academice unor exponenţi ai noilor ideologii care exaltă bestialitatea sexuală şi moartea. 

Actul de fondare al instituţiei pe care vremnelnic o conduceţi - Academia Domnească "Sf. Sava" - aparţine Domnitorului Ţării Româneşti, Constantin Brâncoveanu, a cărui moarte martirică am comemorat-o anul trecut, la 300 de ani de la acest sacrificiu al sau şi al fiilor săi. Acest sacrificiu i-a făcut demni de a fi prezenţi în sinaxarele Bisericii, precum şi pururi în sufletul neamului românesc, care i-a cinstit ca Sfinţi încă înainte de canonizare.

Este de-a dreptul sfidător faptul că acordarea distincţiei de Doctor Honoris Causa al Universităţii Bucureşti aţi hotărât ca să-i fie remisă acestui ideolog al amoralităţii şi al morţii într-o zi de Praznic Împărătesc - Înălţarea Domnului, care este şi Ziua Eroilor Neamului -, pe 21 mai a.c.

Vă rog să vă reconsideraţi acest gest care poate arunca o umbră veşnică asupra unei instituţii care, aşa cum am arătat, a fost fondată de un Domnitor şi Sfânt, şi care poate să deschidă calea unor noi repere academice, ideologice, care nu au nicio legătură cu ethosul românesc şi cu valorile perene ale creştinismului european, acestea fiind baza tuturor universităţilor din Bătrânul Continent.

În caz contrar - şi aici vorbesc în numele celor pe care-i reprezint - ne asumăm dreptul constituţional la protest, desigur în limitele legale şi prin păstrarea cutumelor academice.

Cu firească îngrijorare,
Iulian Capsali - regizor si publicist
Președintele Alianței pentru Demnitate Națională