ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Surse: Fostul premier Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat

Comisia Tehnică din cadrul Consiliului Naționale de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) a stabilit că Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, anunță Mediafax, care citează surse din cadrul ministerului.

Conform sursei citate, membrii Comisiei Tehnice, în urma unei analize a lucrării, au făcut recomandarea de retragere a titlului de doctor al lui Victor Ponta.

Potrivit procedurii, raportul Comisiei Tehnice a fost prezentat Comisiei Juridice din cadrul CNADTCU, care ulterior a fost înaintat președintelui instituției. Membrii Comisiei Tehnice sunt aleși prin recomandare de către membrii din Comisia Juridică. În acest caz, este vorba despre trei persoane, din exteriorul CNATDCU, care au analizat lucrarea de doctorat.

O ședință a CNATDCU a fost convocată pentru ziua de joi, atunci când raportul va fi suspus unui vot în cadrul Consiliului General dacă la ședință va exista cvorum. În cazul în care votul va confirma decizia Comisiei Tehnice, CNADTCU va recomanda ministrului Educației, Adrian Curaj, să-i retragă lui Victor Ponta titlul de doctor, obținut în iulie 2003 cu teza intitulată "Curtea Penală Internațională" la Facultatea de Drept a Universității din București.