ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România a ocupat locul I pe medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, a anunțat Ministerul Educației, citat de Agerpres.

Potrivit surselor citate, în cursul zilei de miercuri, la Kutaisi, în Georgia, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a VII-a ediții a Olimpiadei Europene de Informatică pentru juniori, ediție la care au participat 96 de concurenți din 24 de țări.

România ocupă locul I pe medalii în clasamentul celor 24 de țări participante și rămâne, în continuare, singura țară care reușește să cucerească medalia de aur la fiecare dintre cele șapte ediții anterioare, subliniază Ministerul Educației.

Vedeți și 7 MEDALII pentru tinerii IT-iști români! O medalie de aur, 4 de argint și două de bronz au obținut elevii români la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, desfășurată la Pitești

Echipa României a obținut o medalie de aur și trei de argint:

* Iorgulescu Andrei Paul, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București - medalie de aur

* Neacșu Matei, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București - medalie de argint

* Petrean Roland, Școala Gimnazială "Simion Bărnuțiu" Zalău - medalie de argint

* Mureșan Luca Valentin, Colegiul Național "Mihai Eminescu" Satu Mare - medalie de argint

Echipa a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică, care a asigurat selecția și pregătirea loturilor reprezentative: Daniela Lica - Centrul Județean de Excelență Prahova și Bogdan-Ioan Popa - Universitatea București, mai adaugă editorii Agerpres Andreea Rotaru și Adrian Dădârlat.

Citiți și România, pe locul 1 în clasamentul European la olimpiadele de științe. Suntem campioni la informatică, matematică și fizică