ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două medalii unice pentru România, obţinute de un singur elev din Craiova la olimpiadele internaţionale. Tânărul a luat aur şi argint la lingvistică şi biologie, anul trecut, iar în acest an a inversat medaliile.

Pentru al doilea an consecutiv, Dan Mirea - elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova - a adus două medalii importante în ţară. Anul trecut a luat aur la lingvistică şi argint la biologie, iar anul acesta le-a inversat: a adus aurul la biologie şi argintul la lingvistică. Ambele medalii de aur sunt premiere pentru România.

„Eu nu mă feresc să spun că acest copil este atins de genialitate. Este în permanenţă preocupat de altceva, se plictiseşte dacă stă prea mult pe un anumit domeniu”, spune Carmen Ștefănescu, directorul adjunct al Colegiului Național „Frații Buzești”.

Nu a fost însă o surpriză. Din clasa a IX-a, Dan Mirea a participat la cât mai multe concursuri - la chimie, biologie, fizică și lingvistică. În total are şapte medalii cucerite la olimpiade internaţionale, potrivit digi24.ro.

Tatăl lui este inginer fizician, iar mama este medic. Dan Mirea ar vrea să devină cercetător pe neuroştiinţe. Hobby-rile lui sunt muzica şi limbile străine. Cântă la chitară şi pian şi are noţiuni de bază din 10 limbi străine.