ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este binecunoscută adversitatea ziarului Adevărul față de Biserica Ortodoxă Română. Ziarul aflat în insolvență atacă astăzi într-un articol Ora de religie, despre care spune că "seamănă a îndoctrinare și prozelitism", după cum spune Marian Staș.

"Dacă este o singură programă, cea a cultului ortodox, eu nu sunt de acord cu chestia asta. Era firesc să facă presiune și reprezentanții celorlalte culte să își facă programele. Există  pericolul folosirii orei de Religie pentru a se face prozelitism și nu pentru a deschide mințile copiilor", a spus pentru Adevărul Marian Staș.

Nici ministrul nu este iertat pentru că faptul că a aprobat programa școlară, care "contrazice recomandarea Consiliului Europei potrivit căreia Religia ar trebui predată în școli doar ca Istorie a Religiilor".

Fostul deputat Remus Cernea, militant al homosexualității, a făcut o serie de afirmații dure la adresa religiei: "Copiii au minți vulnerabile la îndoctrinare și orele de Religie pot avea un dublu efect devastator asupra lor, pe de o parte să îndoctrineze cu o dogmatică ruptă de realitate, antiștiințifică și care induce o suspiciune față de valorile unei societăți democratice, iar pe de altă parte să îi anexeze unei moralități false, care este ostilă libertății și responsabilității necesare unui cetățean al secolului XXI”, a spus Cernea.

Cei de la fosta Scânteia omit un lucru: 86,45% din populație s-a declarat ortodoxă la ultimul recensământ. Este absolut normal să învețe la școală, DACĂ DORESC (pentru că ora de religie NU este obligatorie), despre ortodoxie.
În urmă cu doi ani au fost adunate peste 2 milioane de părinți au semnat cereri scrise pentru a-și înscrie copiii la ora de religie, reprezentând peste 90% din totalul elevilor din sistemul educațional de stat.