ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un profesor de matematică de la liceul Tudor Vianu din București este anchetat de către Ministerul Educației, după ce a fost acuzat de un alt profesor de comportament violent față de elevi.

Conform mărturiei postate pe facebook, respectivul profesor de matematică și-ar umili elevii care doresc să-și schimbe notele.

"Cine vrea să-și mărească nota cu un punct, să se târască în genunchi până la el la catedră",  sună acuza lui Marcel Bartic, activist secularist și profesor de istorie. Severius Moldoveanu este anchetat acum de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

"Ne-am autosesizat si vom trimite acolo o echipa de control. Am cerut si am primit o informare de la conducerea scolii, care ne-a confirmat ca intr-adevar despre Colegiul Vianu este vorba. Comisia va verifica ce s-a intampla, probabil va vorbi cu elevii si cu profesorul. Colegii mei vor decide modalitatea in care se va desfasura acest control", a spus Ionel Florian Lixandru pentru Hotnews.

Acesta a precizat ca "pana acum nu avem nicio reclamatie" primita cu privire la activitatea profesorului Severius Moldoveanu sau a scolii. 

Pe siteul calificative.ro, profesorul Severius Moldoveanu are calificativul 3.9 din 5, fiind considerat "bun" de elevii care l-au evaluat. 

Cea mai slabă evaluare i-a fost făcută de o tânără care susține că Moldoveanu " Mi se pare destul de arogant, uneori mistocar, dar in fine... fiind un director... nu-i nimic iesit din comun! Poate ar fi trebuit sa se implice mai mult in meseria sa si in functia de director... cam varza!". Altul susține că "tre sa inveti o gramada sa intelegi bine la el....", iar altcineva afirmă că "NU FACEM DECAT JUMATATE DIN ORE, CERINTELE SUNT MAI MARI DECAT TREBUIE. PENTRU EL CONTEAZA DECAT OLIMPICII".

SEVERIUS MOLDOVEANU este profesor gr. I la Colegiul Național de Informaticã „Tudor Vianu” din București, doctor în matematicã, autor de auxiliare ºcolare ºi lucrãri de specialitate în domeniul matematicii.