ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dumitru Călugăru este un tânăr din Târgu Jiu. Gorjeanul a obținut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie, care s-a desfăşurat la Baku, în Azerbaijan, între 20 şi 29 iulie.

Aceeaşi medalie a fost obţinută şi de Andrei Iliescu, absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Echipa României s-a clasat pe primul loc în Europa şi pe locul VI în lume. 

 

Dumitru Călugăru nu este la prima performanță de acest gen. Acum doi ani, pe când era în clasa a X-a, tânărul a obținut medalia de aur la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene.

Atunci, tânărul spunea că dorește să rămână și să muncească în România, chiar dacă ar studia în străinătate, la Cambridge. "Cred că aș opta pentru medicină sau chimie, chiar cercetare", spunea el, atunci.

Dumitru Călugăru spune că este de datoria lui să rămână în România.

"Este de datoria mea. Am vorbit și cu alte persoane despre situația din țară și nu este atât de rău pe cât se vrea a se crede", spunea el atunci pentru România TV.


<