ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel București a decis astăzi ca medicul Gheorghe Burnei să fie cercetat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Instanța a admis contestația formulată de Burnei, dispunând înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, decizia fiind definitivă, informează Agerpres.

În perioada cât se află sub control judiciar, Gheorghe Burnei trebuie să respecte o serie de obligații, printre care și aceea de a nu-și exercita profesia de medic.

La 11 decembrie a.c., Parchetul de pe lângă Tribunalul București au solicitat arestarea prevenitivă a medicului, însă judecătorul de cameră preliminară a respins cererea, hotărând că este suficientă plasarea în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au considerat azi că și această măsură este disproporțională, în raport cu probele existente la dosar.

În referatul întocmit de procurori se arată că Gheorghe Burnei, deși nu cerea direct bani de la părinții ai căror copii urmau să fie operați, primea de la aceștia diverse sume, după ce efectua intervențiile chirurgicale.

În anumite cazuri, susțin procurorii, medicul pretindea sume de bani anterior intervenției chirurgicale, încercând să le mascheze într-o formă aparent legală, încheind un înscris sub semnătură privată pe care îl intitula contract de donație.

Astăzi, la ieșirea din sala de judecată, avocatul medicului a declarat presei: „Opinia doctorului Burnei este aceea că nu a făcut experimente pe niciun pacient. A tratat toți pacienții în aceleași condiții medicale cu rezultate pe care le știți, deosebite. (...) Domnul profesor doctor Burnei nu a condiționat vreodată actul medical de primirea vreunui bun sau vreunei sume de bani. De asemenea, în cei peste 40 de ani de profesie medicală și-a îndeplinit atribuțiile de medic cu conștiința profesională aferentă și, într-adevăr, sunt peste 20.000 de operații în care pacienții au fost foarte mulțumiți, dar de asemenea pot apărea și incidente post-operatorii. Mai este o situație. Trebuie să fim cu toții corecți și societatea românească trebuie să înțeleagă că mentalitatea de a dărui o cafea sau o icoană unui medic și de asemenea medicul de a primi o icoană poate duce la acuzația de luare de mită. Sper ca pe viitor mentalitatea românească să se schimbe, nici cetățeanul să nu mai ofere o cafea sau o icoană, și nici medicii să nu mai fie puși în asemenea situații", a declarat Cristian Ene, avocatul lui Gheorghe Burnei.