ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, proaspăt eliberat de sub control judiciar, acuză că de-a lungul anilor a fost amenințat de patronul de presă Adrian Sârbu.

Oprea consideră că mogulul are interese oculte, cu care și-a intersectat interesele atât în Bușteni, cât și în Sinaia.

„Prima întâlnire pe care am avut-o cu Adrian Sârbu a fost la un an sau doi după ce am câștigat alegerile, pentru că el deținea toate instalațiile de transport pe cablu din Sinaia”, povestește acesta pentru România Curată.

Le cumpărase prin anii 2000 de la George Copos, care câștigase singur licitația pe toată România și i-a vândut jumătate din ele lui Sârbu, printre care și Sinaia.

La mai puțin de doi ani după ce a câștigat alegerile din 2004, primarul Oprea i-a cerut afaceristului Sârbu să investească în instalațiile de pe munte. Cum mogulul nu a făcut mai mult decât un telescaun, autoritățile locale au demarat proiectul contruirii telegondolei, în 2007.

„Adrian Sarbu era la Praga. Avea numărul meu. Și mi-a zis că din momentul în care am construit gondola sunt cel mai mare dușman al lui și va avea grijă să mă aranjeze, pentru că nimeni nu i-a băgat mâna în buzunar. Mi-a spus că nu înțelege ce caut eu pe munte, pentru că muntele este al lui. El zicea că are instalațiile și că dacă are instalațiile, automat i se cuvin și pârtiile. Pârtiile sunt ale orașului. Dar nu i l-am dat niciodată. I-am dat în schimb două terenuri, pentru că am crezut inițial că e de bună credință. La baza telecabinei i-am dat un teren la 1400 m pentru a construi un restaurant și noul telescaun, iar la cota 2000 i-am dat un alt teren pentru a extinde restaurantul vechi al telecabinei. Din păcate a construit fără autorizație de construire, a primit numeroase amenzi și ne-am certat foarte tare, fiindcă l-am dat în judecată pentru demolarea construcțiilor respective și aducerea terenurilor la starea inițială și l-am dat în judecată pentru ca terenurile să revină orașului Sinaia, ceea ce s-a și întâmplat. Am câștigat toate aceste procese chiar acum, de curând”, a spus Oprea.

Odată cu darea în funcțiune a instalațiilor alternative a transportului de persoane pe munte, Vlad Oprea a declarat că ar fi primit amenințări de la Adrian Sârbu și că acesta i-ar fi spus că nu va plătiti nicio taxă, „pentru că el nu plătește nicăieri în România și nu consideră firesc și necesar și normal să plătească în Sinaia…”

Mai mult, noua telegondolă i-a adus însă primarului din Sinaia un proces cu omul de afaceri.

„A mai făcut încă o chestie groaznică. Acum 3 ani de zile Adrian Sârbu, prin compania lui, ne-a dat în judecată ca persoană interesată, să demolăm noua gondolă construită, de la 1400 m la 2000 m. Mai mult decât atât, ne-a făcut și plângere pe la Bruxelles că-i facem concurență neloială, că noi, cu banii statului, îi concurăm lui o firmă privată, dar n-a avut câștig de cauză. În  2012 când un contracandidat de-al meu apărut de nicăieri a cheltuit mult în campanie înainte să piardă cu brio, la două luni de zile, domnul Sârbu m-a chemat la o întâlnire la el la Predeal, m-am dus, în care din nou mi-a sus dar mi-a zis că a băgat foarte mulți bani, și că o să mai bage în continuare bani, până mă va termina, pentru că l-am deranjat foarte tare și o să mă desființeze de acolo, pentru că orașul este al lui și mi-a zis că am șansa să-i dau gondola acum, sau o să mă termine. Dar evident că nu vroia s-o cumpere. Dacă ar fi vrut s-o cumpere, măcar era o chestie. A zis că vrea să i-o dau în chirie, evident o chirie modică și el o exploatează și atunci mă lasă-n pace. I-am spus că n-am cum să fac treaba asta, pentru că în primul rând că nu-i gondola mea, e a orașului și nu se pune problema de așa ceva”, a mai declarat edilul.