ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași au dispus începerea urmăririi penale pe numele a 11 conducători auto implicați în accidentul carambol de pe A2, petrecut în condiții de ceață densă în data de 5 noiembrie, informează Agerpres.

Potrivit reprezentanților Parchetului, cei 11 șoferi sunt suspectați pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Inițial dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu - Gară, iar apoi a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași.

În dimineața zilei de 5 noiembrie, pe A2 s-a produs un accident rutier carambol în care au fost implicate mai multe autovehicule. Patru persoane au murit, iar 41 de răniți au fost transportați la spitale.

Peste 100 de salvatori au intervenit la locul accidentului. În accident au fost implicate 29 de mașini, dintre care 2 microbuze care transportau persoane și un camion.

Potrivit polițiștilor de la Direcția Rutieră din cadrul Poliției Rutiere, din cercetările efectuate la fața locului a rezultat faptul că principalele cauze de producere a acestui eveniment rutier sunt viteza neadaptată condițiilor meteo rutiere, respectiv ceață, cu vizibilitate pe alocuri sub 20 de metri, și nepăstrarea distanței în mers față de autovehiculul din față.