ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autorul unui accident rutier grav, în urma căruia au murit două persoane, a fost inculpat pentru omor calificat, o acuzație mult mai gravă decât cea de ucidere din culpă, folosită de obicei în astfel de cazuri. Astfel, tânărul riscă până la 25 de ani de închisoare, în loc de cel mult 7 ani și jumătate, anunță Digi24.

Pe 4 februarie, tânărul a ignorat culoarea roșu a semaforului și a provocat un accident extrem de grav, în urma căruia și-au pierdut viața doi soți, în vârstă de 55 și de 58 de ani.

Procurorul de caz a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în omor calificat.

„În cauză a fost schimbată încadrarea juridică din ucidere din culpă în omor calificat. Procurorul de caz a considerat că nu se poate discuta despre culpă, în speța concretă, ci despre intenție indirectă. A apreciat, așadar, că inculpatul a acționat cu intenție indirectă în condițiile în care a trecut de trei ori pe culoarea roșie a semaforului într-o zonă extrem de aglomerată, a circulat pe contrasens, nu a frânat absolut deloc în apropierea semaforului, deși era coloană de mașini și impactul era ușor de prevăzut”, a declarat procurorul Adina Bocai, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, pentru sursa citată.

Anchetatorii consideră că este vorba de o intenție indirectă. Potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, șoferul a trecut de trei ori pe culoare roșie a semaforului și nu a frânat deloc în apropierea semaforului, deși era coloană de mașini și putea prevedea un incident. Accidentul s-a întâmplat pe contrasens.

Tânărul de 25 de ani avea discernământ în momentul accidentului, a arătat expertiza psihiatrică.