ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o perioadă în care lupta pentru putere este tot mai aprigă în România, unele instituții ale statului își depășesc atribuțiile și se implică, iar în urma lor ies la iveală și unele greșeli pe care le comit.

Jurnaliștii de la Cotidianul scriu despre faptul că Laura Codruța Kovesi ar fi mințit într-o emisiune la Radio România Actualități, afirmând că denunțătorii lui Sorin Grindeanu și Florin Iordache au venit singuri la DNA.

„Cu un tupeu incredibil, Laura Codruța Kovesi a mințit fără să clipească în emisiunea de la Radio România Actualități, afirmînd că denunțătorii lui Sorin Grindeanu și Florin Iordache au venit singuri la DNA, știind bine că unul dintre ei, Mihai Polițeanu, a postat de acum cîteva zile pe Facebook un mesaj în care spunea că A FOST CHEMAT la DNA!”, scriu cei de la Cotidianul.

Emisiunea de la RRA a fost realizată în 8.02.2017 de Gabriel Basarabescu și a început chiar cu întrebarea realizatorului referitoare la deschiderea de către DNA a dosarului de urmărire penală împotriva lui Sorin Grindeanu și Florin Iordache: „Cum să-l înțelegem, e o cale specială, e o cale normală?”. Iată ce a răspuns Laura Codruța Kovesi:

„În data de 25 ianuarie, am primit o sesizare de la mai multe persoane fizice cu privire la abordarea unui proiect de adoptare a unui proiect de urgență. Potrivit legii, am analizat sesizarea și am constatat că ea nu întrunea toate condițiile prevăzute de lege. Ca atare, această sesizare a fost restituită persoanei care a făcut-o. Însă, după cîteva zile, una dintre persoanele care a semnat plîngerea s-a prezentat personal la DNA, a completat exact așa cum prevede Codul de procedură Penală și a depus această plîngere. Potrivit legii, dacă este o plîngere penală care întrunește condițiile prevăzute de lege, sîntem obligați s-o înregistrăm”.

În continuare, s-a făcut o recapitalare în ceea ce privește spusele lui Mihai Polițeanu, punând față în față postarea lui cu declarația Laurei Codruța Kovesi.

„- a trimis plîngerea pe e-mail la DNA în 24 ianuarie 2017, nu pe 25 februarie, cum spune Kovesi, însă este posibil ca atunci s-o fi citit și Kovesi

- pe 31 ianuarie, Polițeanu scrie că a depus aceeași plîngere ca document material, fără să amintească faptul că i-a fost restituită plîngerea inițială, cum spune Kovesi.

- Mihai Polițeanu spune că A FOST CHEMAT la DNA pentru a fi audiat în legătură cu denunțul împotriva lui Grindeanu și Iordache! Kovesi spune că Polițeanu S-A PREZENTAT la DNA pentru a completa plîngerea pe care, chipurile, i-o restituise!

Evident, cea care minte este Laura Codruța Kovesi, întrucît dovezile demonstrează acest lucru și, cum veți vedea mai jos, Kovesi încearcă să ascundă acel „modus operandi” pe care l-a aplicat și în dosarul „Realitatea TV-Vântu”!”, scrie sursa citată mai sus.

Citește aici întreaga analiză
Sursa Foto: mediafax

Ion Cristoiu: Monica Macovei a sărit în ajutorul Codruței Kovesi. Cele două fetițe politice ale lui Traian Băsescu nu s-au mai luat de gât. Nici n-aveau cum