ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-adjunctul ISU București, Orlando Șchiopu, suspendat după tragedia din Colectiv și repus temporar în funcție după o decizie a judecătorilor, a câștigat, săptămâna aceasta, anularea ordinului prin care a fost îndepărtat și plata despăgubirilor, decizia nefiind definitivă.

Acesta a fost suspendat din sistem alături de alți doi șefi din ISU București la recomandarea premierului Dacian Cioloș, nemulțumit de cum s-a făcut intervenția în cazul tragediei de la clubul bucureștean Colectiv.

Orlando Șchiopu a contestat atunci în instanță decizia și intendând două procese în instanță, unul la Tribunalul București unde a cerut suspendarea ordinului și unul la Curtea de Apel București, unde a solicitat anularea deciziei și plata de despăgubiri, potrivit mediafax.ro.

În luna mai, Tribunalul București i-a dat câștig de cauză și astfel ordinul a fost suspendat, iar el repus temporar pe funcția de prim-adjunct, iar acum Curtea de Apel București a pronunțat decizia pe fond în procesul în care se solicită anularea deciziei. Judecătorii au admis solicitarea lui Orlando Schiopu și au decis repunerea pe funcție și plata de despăgubiri. Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată cu recurs de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.