ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În dosarul „Romexterra” există stenograma unei convorbiri telefonice între Lascu Horia Liviu, care spune că este unchiul Laurei Codruța Kovesi, și Șerban Iulian Tiberiu. Primul spune că este unchiul Laurei Codruța Kovesi (numele ei de fată era Lascu), iar al doilea este cel care a înregistrat convorbirea, scrie Cotidianul.

„Stenograma este la dosar ca probă împotriva lui Dorin Lazăr Maior, deși acesta, la data aceea era în Dubai, pe numele său fiind emis un mandat Interpol de aducere în țară! Așa cum veți putea citi în document, nici o secundă nu este invocat numele lui Dorin Lazăr Maior sau al soției acestuia, Florina Maior!”, scriu cei de la Cotidianul.

Iată ce consemnează procurorii DNA: „Susținerile inculpatului Maior Lazăr Dorin sînt contrazise și de convorbirea purtată de Lascu Horia Liviu cu Șerban Iulian Tiberiu, înregistrată de acesta din urmă cu propriile mijloace tehnice și predată apoi la dosar, convorbire în care Lascu promite că va rezolva o soluție favorabilă în justiție, PRETINZÎND, ÎN MOD NEREAL, CĂ ESTE UNCHIUL PROCURORULUI ȘEF AL DNA și că astfel are influența necesară”!

Iată și documentul care are ștampila de conformitate pusă de DNA Brașov:


 

 

„După cum se vede, procurorii presupun din start că Lascu Horia Liviu „pretinde în mod nereal că este unchiul procurorului șef al DNA”, astfel încît se naște întrebarea: cum au constatat procurorii că Lascu Horia Liviu doar pretinde că Laura Codruța Kovesi îi este nepoată? Dacă, totuși, el este unchiul, chiar mai îndepărtat, al Codruței Kovesi? Dacă ne uităm pe Rechizitoriul DNA, observăm că toată chestiunea asta cu traficul de influență și cumpărarea de influență este destul de ambiguă: ”Prin intermediul suspectului Maior Lazăr Dorin (fugit din țară pentru a scăpa de executarea unei pedepse cu închisoarea) și al soției acestuia, inculpata Maior Florina, Șerban Iulian Tiberiu a fost pus în legătură cu inculpatul Costin George, fost asociat cu primul menționat în asociații de revoluționari și, prin intermediul acestuia, cu inculpatul Lascu Horia Liviu, persoana care a pretins că, prin cunoștințele pe care le are în justiție la cel mai înalt nivel (procuror cu funcție de conducere în DNA, procurori și judecători de la ICCJ, membru al CSM și, prin intermediul acestuia din urmă, chiar unul dintre judecătorii apelului) poate aranja acest proces pentru obținerea achitării.

 În schimb, inculpatul Lascu Horia Liviu a pretins sume de bani de ordinul a 100.000 de euro pe care inculpatul Șerban Iulian Tiberiu a fost de acord să le plătească... Pentru a disimula originea ilicită a banilor, Lascu Horia Liviu a depus în ziua de 08.04.2015 cei 13.500 lei (echivalent a 3.000 de euro) primiți ca primă tranșă din suma cerută pentru traficarea influenței în contul societații sale, banii intrînd astfel în circuitul economic al societății, fiind dată aparența unor venituri licite”. În final, 11 persoane au fost condamnate pentru acest așa-zis trafic de influență, însă a fost ocolită Codruța Kovesi, menționată doar ca „procuror cu funcție de conducere în DNA”, fără a se cerceta dacă mita a fost promisă chiar în numele acesteia sau doar folosindu-se de o relație de rudenie adevărată!”, scrie sursa citată mai sus.


Citește AICI întreg articolul