ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cererea de comisie rogatorie, DIICOT solicită ca un procuror să asiste la audierea lui Stuart Ramsay și a colegilor acestuia care au realizat reportajul din România dar și a altor persoane implicate în difuzarea materialului, interogatorii la care să se spună cine a avizat difuzarea acestuia și dacă au fost plătiți românii care apar în filmare, au declarat sâmbătă, pentru News.ro, surse judiciare.

Celor trei jurnaliști britanici trebuie să le fie adusă la cunoștiință învinuirea prin intermediul respectivei comisii, să fie audiați dacă vor dori să dea declarații, să li se ofere posibilitatea de a aduce probe iar acestea să fie primite de comisie. Comisia rogatorie poate interoga de asemenea și alte persoane implicate în caz.

Stuart Ramsay și alți doi jurnaliști britanici de la postul de televiziune Sky News care au realizat reportajul despre traficul de arme din România sunt urmăriți penal din 11 august, pentru transmitere de informații false iar complictii lor din România, Mihai Aurelian Szanto și frații Atilla Csaba Pantics și Levente Pantics, au fost arestați preventiv în 12 august, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și complicitate la comunicarea de informații false.