ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Propunerile formulate în cadrul proiectului de modificare a codurilor penale sunt, în mare, oportune, însă se impun unele observații tehnice, ce au fost trimise către Ministerul Justiției, a precizat DNA, pentru Mediafax.

„DNA consideră că propunerile formulate sunt în cea mai mare parte oportune, dar că se impun unele observații de natură tehnică, ce au fost transmise către Ministerul Justiției", a transmis Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că a trimis la Parchetul General, DNA, Consiliul Superior al Magistraturii și la DIICOT proiectul de modificare a codurilor penale, precizând că așteaptă sugestii și propuneri până la data de 13 aprilie.

Ministerul Public a anunțat, miercuri, că apreciază propunerile făcute de Ministerul Justiției proiectului de lege privind Codul Penal și Codul de Procedură Penală, ca fiind oportune și în acord cu deciziile Curții Constituționale.

„În urma analizei și studiului proiectului de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de Procedură Penală, precum și pentru completarea articolului 79 din Legea nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative și a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, Ministerul Public apreciază propunerile făcute de Ministerul Justiției ca fiind oportune și în acord cu deciziile Curții Constituționale. Astfel, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a formulat un punct de vedere ce conține observații preponderent de tehnică legislativă. Ministerul Public își exprimă convingerea că forma promovată de către autorul propunerii de act normativ va fi agreată și de către ceilalți actori implicați ulterior în procesul de legiferare", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.