ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Tomsiului este pus sub control judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 17 octombrie 2016 pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și obținere pe nedrept de fonduri europene, în formă necontinuată pentru o fermă primită de la Guvern. În același dosar au mai fost citați și Beca Stere, Malaxa Bogdan-Petrișor, Nadoleanu Gheorghe și Cojocaru Ciprian-Ioan.

Potrivit unui comunicat DNA, în perioada 2010 – 2016, ÎPS Teodosie, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului împreună cu ceilalți suspecți ar fi dat declarații false, spunând că folosesc terenul agricol pentru a cultiva vii, cu scopul de a primi fonduri europene, deși pe suprafața agricolă indicată nu au existat astfel de culturi.

Totodată, procuroriii Direcției Naționale Anticorupție au mai precizat că un alt aspect fals prezent în cuprinsul declarațiilor depuse în perioada respectivă a fost acela că s-ar fi respectat normele privind bunele condiții agricole și de mediu (GAEC) și cerințele legale în materie de gestionare (SMR) privind mediul, sănătatea publică, sănătatea animalelor și sănătatea plantelor, reglementate prin legislația națională, pe toată suprafața agricolă a exploatației și pentru activitatea agricolă pe care ar fi desfășurat-o. Sumele obținute în baza acestor declarații totalizează aproximativ 1.350.000 lei, se arată în comunicatul DNA.

În urma sentinței, ÎPS Teodosie este obligat să se prezinte regulat la organul de urmărire penală și să nu ia legătura cu ceilalți suspecți citați în același dosar.