ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE: Ministerul Finanțelor Publice (MFP) neagă informațiile potrivit cărora Direcția Națională Anticorupție face percheziții la minister. 

De asemenea MFP precizează că DNA a solicitat doar o serie de documente de la Corpul de Control al ministrului cu privire la verificările efectuate la Loteria Română, se arată într-un comunicat al Finanțelor.

"DNA nu face percheziții la Ministerul Finanțelor Publice (MFP), ci a solicitat unele documente referitoare la verificările efectuate de Corpul de Control al Ministrului la C.N. Loteria Româna. Solicitarea a fost făcută în data de 28 septembrie a.c., prin intermediul unei adrese scrise. Precizăm că solicitarea de documente de către DNA este o practică obișnuită și subliniem că Ministerul Finanțelor Publice pune la dispoziția DNA toate documentele solicitate", se menționează în comunicatul MFP.

 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) ridică documente, miercuri, de la Ministerul Finanţelor, într-un dosar ce vizează Loteria Română, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Conform surselor citate, acțiunea, care este în derulare, aparține procurorilor DNA — Structura Centrală.

De asemenea, sursele judiciare au mai precizat că ar fi vorba despre un raport al Corpului de Control al ministrului Finanțelor pe care ar fi refuzat să îl trimită organelor judiciare. Acestea au explicat că documentele ar fi trebuit înaintate procurorilor, însă acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru care în prezent se derulează acțiunea DNA.