ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru Dan Șova a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora. Decizia a fost dată de completul de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție și nu este definitivă, putând fi atacată de fostul senator PSD la completul de 5 judecători.

Condamnarea a fost dată de completul din care a făcut parte și judecătoarea Ana Maria Dascălu. Acest magistrat a cerut să iasă la pensie, iar acest lucru a făcut ca dosarele lui Dragnea, Tăriceanu și Oprea să se reia de la început, dar judecătoarea a ales să rămână pentru a da deciziile în dosarul lui Șova și în cel al lui Sebastian Ghiță.

La ultimul termen al procesului, procurorii au cerut ca Dan Sova sa fie condamnat la inchisoare cu executare  si confiscarea sumei de 100.000 de euro. De asemenea, s-a cerut condamnarea lui Mihai Balan, fost director la CET Govora, pentru abuz in serviciu.

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie - noiembrie 2011, Șova a pretins in mod direct 5.000 de euro pe luna de la un denuntator, in schimbul interventiei sale pe langa inculpatul Mihai Balan pentru a încheia un contract de asistenta juridica intre CET Govora si casa de avocatura a denuntatorului. Ca răsplată, Dan Sova a primit 100.000 euro.