ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Constituțională a amânat din nou, marți, luarea unei decizii asupra excepției de neconstituționalitate ridicată de un cuplu de homosexuali în privința Codului Civil, care interzice recunoașterea în România a căsătoriilor persoanelor de același sex încheiate în străinătate. Cazul va fi discutat din nou de CCR în 27 octombrie. CCR a amânat și în luna iulie luarea unei decizii.

Deputatul Daniel Gheorghe se teme că această amânare a unei decizii din partea CCR este din cauza presiunii exercitate de lobby-ul homosexualilor, iar judecătorii se tem să respingă această cerere. 

Parlamentarul speră ca CCR să găsească forța să pună capăt „acestui circ” la următorul termen din octombrie.  

„E în stare CCR să pună capăt, în octombrie, circului artificial creat de o mână de activiști LGBT? Dacă doamnele și domnii judecători se tem să respingă, în baza legii, această cursă ideologică cred că ar trebui să ne-o spună fără nicio rușine. Asta pentru că noi, românii, indiferent de confesiune, alegeri politice ori instruire, suntem responsabili în fața Lui Dumnezeu și nu în fața celor care doresc să dărâme edificiul moral al lumii libere! Anarhia valorilor existențiale este primul pas spre decăderea omului de la aspirant la mântuire la nivel de bio-robot ghidat de porniri egoiste”, a scris Daniel Gheorghe pe pagina sa de Facebook.

Excepția de neconstituționalitate a fost ridicată de către un cuplu de homosexuali, format dintr-un român și un american, la Judecătoria sectorului 5, după ce Inspectoratul General pentru Imigrări al României a refuzat să îi acorde cetățeanului american drept de reședință.


Judecătoria a admis excepția de neconstituționalitate și a trimis-o către Curtea Constituțională.

De reținut ar fi afirmația făcută presei în luna mai de Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, care a declarat, întrebat despre căsătoriile între persoane de același sex, că există o cale corectă - „cea stabilită de Dumnezeu când a făcut lumea''.

În contrapartidă, avocata cuplului în cauză, Iustina Ionescu, a spus că dreptul la viață privată și familie și dreptul de a nu fi discriminat sunt incluse și în Constituția României și ar trebui să fie interpretate și aplicate în favoarea recunoașterii acestor căsătorii.