ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a întocmit un dosar penal pentru membrii Secției de Votare nr. 117 din Sighișoara, care au decis să plece cu urna mobilă fără a fi însoțiți de reprezentatul Inspectoratului pentru Situații de Urgență 'Horea' al județului Mureș, repartizat la secția respectivă. 

Oficiali din cadrul Biroul Electoral de Circumscripție Județeană numărul 28 Mureș au declarat că polițiștii efectuează cercetări în baza art. 390 alin. 2 din Codul penal, pentru nerespectarea regimului urnei de vot.

Art. 390 alin 2. prevede că 'încredințarea urnei speciale altor persoane decât membrilor biroului electoral al secției de votare ori transportarea acesteia de către alte persoane sau în alte condiții decât cele prevăzute de lege se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă și interzicerea exercitării unor drepturi'.