ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dosarul lui Liviu Dragnea va ajunge la Curtea Constituțională, după ce judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis o sesizare în acest sens, a avocaților fostei soții a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana.

Între timp, procesul liderului PSD va continua, următorul termen fiind fixat pentru 25 aprilie.

Avocatul fostei soții a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a solicitat marți judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție să sesizeze Curtea Constituțională pentru a clarifica o sintagmă din definiția abuzului în serviciu.

Astfel, fosta soție a liderului PSD dorește ca judecătorii de la CCR să explice sintagma prevăzută în Codul Penal la abuzul în serviciu și privind îndeplinirea „în mod defectuos” a atribuțiilor de serviciu. Potrivit avocaților acesteia, sintagma este una prea generală.

În cererea formulată de avocații Bombonicăi Prodana, se arată că pentru a pune sub acuzare o persoană pentru abuz în serviciu, trebuie să existe un prag minim al pagubei, apreciind că incriminarea faptei fără raportare la un prejudiciu, cum este este prevăzut în prezent în lege, ar fi neconstituțională. Prejudiciul în acest dosar a fost estimate de procurori la 108.000 de lei.

Marți a avut loc un nou termen din dosarul în care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu.