ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urmă cu două săptămîni, vestea că fundația lui George Soros își sistează aproape complet proiectele din Europa a venit ca un trăznet pentru unii. Pe 31 august 2023 a venit dezmințirea categorică și oficială din partea moștenitorului imperiului și președintele Open Society Foundation (OSF), Alex Soros: ”Nu plecăm de nicăieri, ne vom concentra și mai mult pe Estul Europei”. Și mai anunță că fundația se va concentra foarte mult de aici încolo pe sprijinirea minorității rome, în special în Europa de Est.

”Știrile că Open Society Foundations (OSF) și Soros „părăsesc Europa” sunt false” a scris azi Alex Soros în Politico.”Nu plecăm. Europa rămâne de o importanță strategică uriașă pentru activitatea OSF, care a început în anii 1980, când tatăl meu a început să finanțeze gânditori independenți în Ungaria sa natală, pe atunci un satelit sovietic în Europa de Est comunistă. Și astăzi, cu toate defectele sale, Uniunea Europeană rămâne încă un far global al valorilor care ne modelează munca.

Mai mult, vom continua să ne sprijinim fundațiile din Moldova și din Balcanii de Vest, în timp ce acele țări lucrează pentru aderarea la UE, pe care – în cazul Balcanilor – tatăl meu a susținut-o pentru prima dată în anii 1990(…)

De asemenea, ne vom menține – și vom crește dramatic – eforturile noastre de a asigura un tratament egal pentru cea mai mare minoritate etnică a Europei, cele 12 milioane de romi (care trăiesc în principal în Europa de Est)” mai anunță Soros Jr. (B.T.I.)

Parteneriat INPOLITICS