ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 ACTUALIZARE  21.20 Judecătoria sectorului 5 a respins, sâmbătă, cererea procurorilor de la Parchetul General de arestare preventivă a directorului general Hexi Pharma, Flori Dinu, și a decis ca aceasta să fie plasată în arest la domiciliu, anunță Agerpres.

ACTUALIZARE 08:30 28/05 Flori Dinu, directorul firmei Hexi Pharma, care a fost reținută aseară pentru 24 de ore, a recunoscut în fața procurorilor, în timpul audierilor, faptul că știa că substanțele dezinfectante vândute spitalelor erau diluate. Diluarea era făcută după o rețetă impusă direct de Dan Condrea.

Flori Dinu a fost audiată timp de trei ore vineri seara, înainte de a fi scoasă în cătușe din Parchetul de pe lângă instanța supremă.

Ea le-a spus procurorilor că Dan Condrea era singura persoană care lua decizii și care intervenea în procesul de fabricație. El se ocupa de calitatea produselor și de livrarea la timp către spitale.

Directorul Hexi Pharma a recunoscut că știa că dezinfectanții sunt diluați, potrivit unei rețete impuse chiar de Dan Condrea, dar cu toate aceasta, testele de eficiență a diluanțelor ieșeau bine. 

Știre inițială

 

Flori Dinu, director general al Hexi Pharma, a fost reținută vineri, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului General în dosarul dezinfectanților diluați din spitale. Dinu a fost scoasă vineri seara cu cătușele la mâini din sediul Parchetului General și a fost dusă în arestul Poliției Capitalei.

Potrivit Biroului de Presă al Parchetului General, Flori Dinu este acuzată de săvârșirea a 99 de infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și 29 de infracțiuni de înșelăciune în forma simplă, precum și infracțiunea de participație improprie de zădărnicirea combaterii bolilor.

Directorul general al Hexi Pharma a fost citată vineri la Parchetului General, însă nu s-a prezentat, astfel încât procurorii au emis un mandat de aducere pe numele ei, fiind ridicată apoi de polițiști.

După câteva ore de audieri, procurorii au decis să o rețină pe Flori Dinu, urmând ca ea să fie dusă în instanță cu propunere de arestare preventivă, potrivit Agerpres.

Procurorii susțin că Hexi Pharma a încheiat contracte, în perioada 2014 — 2016, de vânzare de produse biocide cu 152 de unități medicale, iar valoarea acestora este de aproximativ 51 milioane lei.