ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adrian Severin, fost europarlamentar, inculpat în dosarul în care este acuzat de luare de mită și trafic de influență, acesta precizând că este pregătit pentru orice, inclusiv pentru închisoare.

„Este posibil să fie ultimul termen, este posibil să se pronunțe o pedeapsă cu închisoare cu executare. Sunt pregătit pentru absolut orice. Problema nu este a mea personală. Aici avem, în primul rând, o problemă de sistem judiciar. În sistemul judiciar comunist apelul nu exista ca treaptă de jurisdicție, pentru că acolo libertatea era mai puțin importantă decât celeritatea. Am introdus, cei care am făcut o revoluție acum 25 de ani, această treaptă de jurisdicție pentru că libertatea este, într-o democrație, mai importantă decât celeritatea. Prin urmare, apelul înseamnă, de fapt, reluarea procesului în fond", a declarat Adrian Severin la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

În urmă cu câteva zile, fostul europarlamentar a postat pe pagina de Facebook un mesaj legat de cauza în care este judecat.

„Curând, se va consuma farsa judiciară românească declanșată pe baza unei farse jurnalistice străine fără a mi se fi îngăduit o singură probă în apărare. Nu îmi este frică de cruce. Suferința purifică și înalță. Atât cât această suferință mă privește doar pe mine, le pot acorda iertare călăilor în robe. Fără voia loc, fac parte deja din istoria României iar părticica aceasta de istorie, ei vor să o întineze", a spus Adrian Severin într-o înregistrare postată pe Facebook.

 Luni, la sediul instanței supreme, a completat precizările făcute în pe rețeaua de socializare.

„Călăii sunt cei care execută fără să judece. Daca e vorba de o justiție corectă, nu este vorba de călăi. Cei care execută inculpații înainte ca ei să fie judecați, sunt călăi. V-aș aduce aminte faza finală dintr-un film celebru "Procesul de la Nurenberg", în care judecătorul american îi spune fostului ministru nazist al justiției, care încearca să se scuze și să spună că el nu a dorit o asemenea tragedie umană și spune " tragedia a început cu primul om pe care l-ai condamnat înainte de a intra în sala de judecată". Eu nu știu ce se va întâmpla astăzi, dar ceea ce s-a întâmplat până acum este o farsă judiciară", a mai spus Adrian Severin.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au amânat pronunțarea pentru data de 16 noiembrie.

Click AICI pentru VIDEO

Adrian Severin: Relația noastră cu Statele Unite s-a transformat dintr-un parteneriat într-un protectorat / Conflictul SUA - Rusia este de fațadă și se vor înțelege. Dacă nu ești atent se vor înțelege pe seama celor mici