ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE Fostul ministru de Interne din Guvernul Ungureanu, Gabriel Berca, a fost retinut joi de catre procurorii anticoruptie. Ordonanta de retinere este valabila 24 de ore, pana pe 24 iulie 2015, ora 12:50. Berca va fi prezentat Curtii de Apel Bacau, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 Gabriel Berca, fost consilier prezidenţial şi fost ministru al Internelor, este audiat la DNA Bacău, joi, într-un dosar privind fapte de trafic de influenţă care ar fi fost comise în perioada 2010-2012

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres, că Berca a fost chemat pentru audieri în dosarul în care este cercetat și fostul deputat Mihai Banu.

La sosirea la sediul DNA, Berca a susținut că nu cunoaște motivul pentru care este audiat.

Conform sursei citate, Gabriel Berca este cercetat de DNA pentru că, în 2012, prin intermediar, ar fi cerut, în tranșe, peste 180.000 euro ca să-și folosească influența pe lângă membri ai Guvernului în vederea alocării de fonduri unei primării.

Sursele judiciare au afirmat că Berca, prin intermediul lui Mihai Banu (în acea perioada deputat) a pretins și primit, atât pentru sine cât și pentru partidul din care făcea parte, în mai multe tranșe, peste 180.000 euro.

Fostul deputat liberal de Bacău Mihai Banu a fost arestat preventiv, la 10 iulie, pentru 30 de zile, în urma unei decizii luate de o instanță de judecată de la Curtea de Apel Bacău.

El fusese reținut de procurorii DNA sub acuzația de trafic de influență.