ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sebastian Ghiță, dispărut din 21 decembrie, a susținut, într-o nouă înregistrare difuzată luni seară, că procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea ar fi ofițeri ai unui serviciu secret străin al unei țări partenere României, acesta fiind motivul pentru care „Coldea obligă SRI să o ajute pe Kovesi tot timpul”.

 În cea de-a opta înregistrare difuzată luni seară de România TV, post pe care îl controlează, Sebastian Ghiță le-a adus noi acuzații lui Florian Coldea și Laurei Codruța Kovesi.

„Puterea lui Coldea asupra colegilor și asupra celorlalte instituții vine din relația sa de exclusivitate cu Kovesi. Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea sunt ofițeri ai unui serviciu secret străin al unei țări partenere României. Acesta este motivul pentru care Florian Coldea obligă SRI să o ajute pe Kovesi tot timpul, cu plagiatul, cu CNADTCU, cu comisiile, cu orice, astfel încât Kovesi să rămână acolo în funcție", a susținut Sebastian Ghiță.

El a prezentat și o factură de închiriere a avionului cu care în iulie 2017 ar fi fost la Cluj, împreună cu Mihnea Costoiu, pentru a-i convinge pe membrii comisiei care analiza teza de doctorat a Codruței Kovesi să dea un verdict favorabil acesteia.

„În cazul plagiatului doamnei Kovesi, Parchetul General a spus că nu a putut verifica zborul de la Cluj, cu avion privat, pentru că nu au găsit firma, pentru că firma e în insolvență, iar Parchetul nu a reușit să recupereze niște documente. Eu cred că a mințit. Iată factura din 27 iulie 2012, cea care dovedește că împreună cu Mihnea Costoiu am fost la Cluj, pentru a o acoperi pe Kovesi. Ați văzut toți cum comisia aceea a ministerului a păcălit legea, a mințit și a încercat să demonstreze ceva ce ne este clar tuturor. A încercat să demonstreze că Kovesi a plagiat doar puțin, dar în realitate ei au verificat doar 100 de pagini din 400 și nu au folosit un software deloc", a susținut Ghiță.

Contactat de News.ro pentru a comenta ultimele afirmații ale lui Sebastian Ghiță, Mihnea Costoiu a răspuns:

„Nimic, ca de obicei”. Fostul ministru delegat pentru învățământul superior a fost audiat, în octombrie 2016, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, arată surse judiciare care susțin că audierea a fost necesară în dosarul în care deputatul Sebastian Ghiță s-a autodenunțat pentru că ar fi falsificat un raport despre plagiatul șefei DNA Laura Codruța Kovesi.

În înregistrarea difuzată luni seară, Ghiță a mai susținut că generalul Coldea a mai fost anchetat de o comisie internă a SRI, ca urmare a acuzațiilor făcute public la adresa sa de către fostul deputat Elena Udrea, iar atunci Coldea a prezentat documente false pentru vacanțele petrecute alături de Ghiță.

„Acum doi ani, după ce doamna Udrea l-a acuzat public de diverse întâmplări auzite în biroul lui Traian Băsescu, Florian Coldea a fost chemat la o altă comisie internă a SRI. M-a rugat să-l ajut și să-i dau documente despre vacanțele petrecute împreună cu mine. Sigur că eu l-am ajutat cu banii pentru vacanțe și nu am văzut acest lucru ca pe ceva rău sau anormal, în mod evident. eu plătind multe dintre acele cheltuieli. Documentele erau la mine. L-am rugat pe un prieten al meu să mă ajute cu documentele care-i erau necesare lui Coldea, cu chitanțe și facturi de la agenția de turism. El s-a dus la comisia SRI și se duce și acum cu acele documente. Vestea proastă este că nu am putut să-i fac rost de documente de acum doi sau patru ani și atunci, din păcate, este foarte ușor de dovedit, prin verificarea în contabilitatea acelor firme. Documentele pe care le-a prezentat Coldea sunt false pentru că acele facturi nu au fost înregistrate niciodată la Ministerul de Finanțe”, a mai susținut Ghiță.