ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost achitat în primă instanță în dosarul Nazarcea, potrivit deciziei de joi a Curții de Apel Constanța. Hotărârea nu e definitivă și poate fi atacată în 10 zile de la comunicare, transmite Mediafax.

Magistrații Curții de Apel Constanța au decis, joi, ca ÎPS Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, să fie achitat în dosarul Nazarcea, în care era acuzat că a prezentat declarații false în relația cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA).

De asemenea, instanța a dispus achitarea și a celorlalți cinci inculpați din dosar și lasă nesoluționată acțiunea civila formulata de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Totodată, magistrații au dispus și ridicarea măsurii asigurătorii a sechestrului, respectiv poprirea conturilor deținute de Teodosie Petrescu, persoana responsabilă civilmente Arhiepiscopia Tomisului și persoana responsabilă civilmente Așezământul Monahal Sf. Apostol „Andrei”.

După ce au primit vestea achitării lui ÎPS Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului a transmis că „sărbătoarea Înălțării Domnului aduce tuturor bucuria înălțării unei justiții drepte” și că speră ca și Înalta Curte să mențină decizia Curții de Apel Constanța.

„Sărbătoarea Înălțării Domnului aduce tuturor bucuria înălțării unei justiții drepte. Pe fond, s-a demonstrat că toți slujitorii Domnului și ceilalți inculpați au fost târâți pe nedrept într-un proces. Pentru aceasta nu condamnăm pe nimeni, ci ne rugăm în continuare lui Dumnezeu, iertând pe cei ce au văzut infracțiuni acolo unde nu e cazul. Arhiepiscopia Tomisului mulțumește Curții de Apel pentru că a săvârșit o judecată dreaptă și nu s-a lăsat influențată de presiunile exterioare actului de justiție. Avem încredere că Înalta Curte va păstra această sentință de achitare a tuturor celor din dosar”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, potrivit sursei citate.