ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de omul de afaceri Ioan Niculae, patron al grupului SC Interagro SA, și Gheorghe Bunea Stancu, fost președinte al Consiliului Județean Brăila, în dosarul în care joi au fost efectuate mai multe percheziții.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri Agerpres, Gheorghe Bunea Stancu este acuzat de trafic de influență, iar Ioan Niculae de cumpărare de influență, în formă continuată, instigare la evaziune fiscală și la spălare de bani.
 
Joi, procurorii DNA au efectuat percheziții la reședința omului de afaceri și la alte adrese, inclusiv la sediul SC Interagro.

Dosarul vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și economice (evaziune fiscală și spălare de bani), comise în perioada 2008 — 2009.

Ancheta DNA în cazul omului de afaceri vizează cercetarea unor aspecte infracționale semnalate de ANAF referitoare la tranzacțiile comerciale dintre SC Interagro SA și SC Libarom Agri SRL privind materiale de promovare prin presa scrisă, machete publicitare, materiale promoționale, imprimare.

Prejudiciul în acest dosar este de peste două milioane de euro.