ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu vorbit pe blogul său despre filmulețul omagial realizat special pentru Laura Codruța Kovesi care conține mesaje de suținere din partea românilor și a unor ambasadori străini din București. Mesajele pentru Kovesi au fost extrem de diverse: de la ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, la vânzătoarea Maria din Piața Obor. Cu toții și-au declarat susținerea pentru șefa DNA.

„Într-una din pauzele mele de la Biblioteca Academiei Române mi-am pus căștile și-am vizionat clipul. Ca jurnalist al cărui coșmar era reprezentat an de an, de 7 ianuarie, întocmirea paginilor omagiale dedicate Elenei Ceaușescu, am sesizat în film practica folosită pe larg în comunism de a spune omagiatorilor ce să și cum să recite în fața camerelor de luat vederi despre noua Tovarășa, Tovarășa fără Tovarăș, Codruța Kovesi. În spectacolele omagiale dedicate Tovarășei de pe vremuri, făceau un pas în față, luau aer în piept ca și cum ar fi vrut să zboare, pentru a-și recita omagiul, reprezentanți ai clasei muncitoare, ai țărănimii, ai intelectualității și ai diferitelor etnii, femei, bărbați, tineri, bătrîni. În filmul dedicat Codruței Kovesi, fac un pas în față și-și recită textul omagial noii reprezentanți ai Poporului: precupețe din Obor, vînzătoare de la butic, mici meșteșugari, studente, rromi și rrome (într-o proporție nefiresc de mare dacă ne gîndim la procentajul acestei minorități), artiști, manageri. E reprezentantă și o categorie socio-profesională aparte, ivită și înflorită în ultimii ani: Ofițerii acoperiți din presă.”, a scris Ion Cristoiu pe blogul său.

Jurnalistul a comparat-o pe Kovesi cu Elena Ceaușescu și Ana Pauker.

„Convinși că mă număr printre cei care știu ce înseamna în vremuri depărtate Cultul personalității Tovarășei Ana, Ana Noastră, cum i se spunea Anei Pauker în activ pînă în 1952, cînd Dej i-a dat jos portretul din pereții prezidiilor și, în vremuri mai apropiate, Cultul personalității Tovarășei, pe numele ei de buletin Elena Ceaușescu, împușcată la Tîrgoviște, cîțiva confrați mai tineri mi-au trimis pe e-mail linkul la Comandat plătit și postat pe Facebook de ambasada Suediei în România după ce-a fost difuzat la ceremonia de decorare a Codruței Kovesi cu Titlul de comandor al Ordinului Steaua Polară”, a continuat jurnalistul.

Cristoiu spune că scopul acestui filmuleț a fost să transmită două mesaje.

„Fiecărui reprezentant al Poporului român i s-a dat să transmită două mesaje: Codruța Kovesi e în pericol! Aflată în pericol, Codruța Kovesi trebuie susținută de Poporul român întruchipat de Mariana, precupeața din Obor, și de Moise Guran, ziaristul de la Digi 24”, a adăugat acesta.

„Ce fac distinșii ambasadori în frunte cu cel american? Meșteresc, în disprețul revoltător față de Poporul român, o Presiune inacceptabilă asupra instituțiilor noastre independente pentru ca acestea să dea un verdict favorabil Codruței Kovesi. De ce atîta agitație pentru Codruța Kovesi din partea unor ambasade occidentale? Răspunsul e simplu. Unii ambasadori occidentali la noi, în frunte cu cel american, exprimă interesele unor companii în țara noastră. Nimic nu e mai periculos pentru aceste companii decît anchetarea de către DNA. Anchetarea de către DNA depinde de Codruța Kovesi. Salvarea Codruței Kovesi, omul corupției occidentale în România, înseamnă salvarea unor afaceri dubioase în România.”, a mai scris jurnalistul.