ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a scris pe blogul său despre alegerile parlamentare are au avut loc în luna decembrie.

Jurnalistul încearcă să găsească o explicație pentru votul acordat de alegători, acesta spunând că oamenii au votat românii au votat împotriva Sistemului instituțiilor de forță.

„De fapt, nu împotriva Sistemului acestor instituții, indispensabil în orice democrație pentru apărarea statului, ci împotriva amestecului brutal al Sistemului în viața noastră social-politică, fenomen de o rară gravitate devenit realitate în ultimii 12 ani. Nu s-a votat nici împotriva Justiției, nici împotriva anticorupției. S-a votat – și nu oricum, ci în chip zdrobitor – împotriva Binomului SRI-DNA, axa Sistemului, Binom care a folosit și folosește lupta împotriva corupției pentru răfuieli politico-mafiote. Amestecul Sistemului în viața noastră social-politică a fost mai limpede ca niciodată după alegeri, cînd am asistat la o tentativă de răsturnare a votului din 11 decembrie 2016 prin acțiunile lui Klaus Iohannis în ipostază de Rață mecanică a Sistemului. Deoarece din denunțarea Sistemului instituțiilor de forță mi-am făcut un steag de luptă gazetăresc sînt întrebat și chiar luat la întrebări: Ce înțeleg prin asta? Nu e cumva conceptul de Sistem o forțare a realității sau – și mai și – o născocire de a mea? Cum adică Sistemul instituțiilor de forță controlează țara? Sîntem după 26 de ani de democrație. E posibil așa ceva? Da, e posibil”, a scris Ion Cristoiu.

Acesta vorbește ulterior despre DNA, pe care o numește una dintre cele mai "cumplite instituții de forță din România democratică”.

„Un procuror DNA poate reține 24 de ore pe cine vor mușchii săi. E drept, dacă face propunere de arestare preventivă, aceasta poate fi respinsă de judecător. Da, dar în România căreia i s-a impus drept normă scoaterea din viața politică a „penalilor”, convocarea la DNA, reținerea, materialele compromițătoare scurse în presă sînt exclusiv la mîna procurorului. Și cum un procuror DNA nu mișcă în front față de Codruța Kovesi destinul unui politician depinde de șefa DNA. Nici Nicolae Ceaușescu n-avea puterea de a reține 24 de ore pe cine punea el ochii. Un procuror DNA de la centru, dar mai ales din provincie, nu e omul nou, visat de Lenin. E un om ca toți oamenii și nu totdeauna cinstit, corect, inteligent. Cine garantează că, așa cum a fost în cazul Berca, un procuror DNA nu face jocurile Mafiei transpartinice din județul cu procuror? Nimeni. Și atunci se pune întrebarea, legitimă: Are procurorul DNA conștiința că răspunde dacă comite abuzuri? N-o are. Pentru că pe procurorul DNA nu-l controlează nimeni”, a mai spus Ion Cristoiu.