ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a comentat pe blogul său faptul că Monica Macovei îi ia apărarea Laurei Codruța Kovesi în scandalul provocat de teza sa de doctorat.

„După cum era de așteptat, Monica Macovei a sărit în ajutorul Codruței Kovesi. De data asta cele două fetițe politice ale lui Traian Băsescu nu s-au mai luat de gît. Nici n-aveau cum. Știu una despre cealaltă suficientă lucruri încît să tacă una despre alta printr-o negustorie doar din priviri. Monica Macovei s-a grăbit să devină avocatul Codruței Kovesi nu mă miră. Au făcut-o și alții: Raluca Prună (ministru), Ioana Ene Dogioiu (jurnalist), Gigi Becali (om de afaceri). Problema în astfel de situații e cum pledezi ca avocat în favoarea clientei. Pentru că sunt avocați deștepți și avocați neghiobi. După gradul de inteligență al pledoariilor se pot deosebi deja avocații clientei Codruța Kovesi”, a scris Ion Cristoiu pe blogul său.

Cristoiu spune că deși ministrul Educației, Mircea Dumitru, a fost destul de dur în cazul situațiilor asemănătoare în care au fost implicați Ponta, Oprea sau Tobă, în cazul lui Kovesi este mult mai blând.

„Atît de exigent cînd a fost vorba de Victor Ponta, Gabriel Oprea și Petre Tobă, ministrul Educației, Mircea Dumitru, o dă după piersic în cazul Codruța Kovesi. Ba că n-a venit nicio sesizare. Ba că a venit una, dar cum lui s îi lipsea bărbăția pentru a deveni ș, nu e valabilă. Așa că deștepții știau ei ce știau cînd au invocat CNATDCU. Acest organism nu va lua în veci în discuție plagiatul Codruței Kovesi. Dacă l-ar lua, bănuiala c-a plagiat s-ar întări. Se pariază pe uitarea de către opinia publică, proces ajutat și de manipularea la care se dedă Divizia Presă”, a mai spus acesta.

Ion Cristoiu precizează că printre cei care o acuză pe Laura Codruța Kovesi se numără și Vasile Blaga.

„Nu sînt un admirator al lui Vasile Blaga. Nu pot rămîne indiferent însă la minciuna sfruntată a Monicăi Macovei. Asta deoarece Vasile Blaga n-a zis nimic despre plagiatul Codruței Kovesi. Dar nu numai atît, Vasile Blaga e făcut „penal” pentru finanțarea campaniilor electorale ale PDL. În martie 2009, rămasă fără servici de doi ani, Monica Macovei s-a înscris în PDL pentru a fi trecută pe lista de candidați a partidului la europarlamentarele din iunie 2009. Știe oricine ce înseamnă a fi trecut la europarlamentare pe listele unui partid precum PDL pe un loc eligibil. Înseamnă să ajungi în chip automat la butoiașul cu brînză care e postul de europarlamentar. Bani cu gîrla. Te dai huța prin Europa pe cheltuiala contribuabilului. Pentru ca alde Monica Macovei să-și vîre și ea boticul în butoiaș, PDL a dus o campanie electorală. Care campanie a presupus și bani negri, mulți bani negri”, a scris în încheiere Cristoiu.

Kovesi, decorată din nou de Ambasada Franței: DNA depășește frontierele României, devenind un model de urmat la nivel european