ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu scrie pe blogul său despre motivarea CCR în privința anchetării de către DNA a Guvernului României pentru OUG 13.

Jurnalistul susține că investigația DNA a întegului Guvern nu avea nicio legătură cu Justiția, ci mai degrabă cu folosirea luptei împotriva corupției pentru răfuieli politico-mafiote.

„DNA a avut drept temei pentru anchetarea întregului Guvern al României doar Denunțul unor cetățeni suspecți de a fi consumat, înainte de a-l scrie, etnobotanice. De fapt, investigația pornită de DNA n-avea nici o legătură cu Justiția. Avea legătură cu folosirea luptei împotriva corupției pentru răfuieli politico-mafiote. Klaus Iohannis, cel căruia Lulutza i-a executat Ordinele, a vrut să dărîme Guvernul Grindeanu cu ajutorul DNA. N-a reușit și a renunțat pînă la urmă nu pentru că ar fi fost speriat de decizia CCR, ci pentru că Puterile Garante i-au zis să nu încerce o lovitură de stat într-o Românie de a cărei stabilitate NATO și UE au nevoie în astfel de vremuri tulburi planetare.

Proclamînd că DNA a încălcat Constituția anchetînd întregul Guvern pentru o OUG despre care Klaus Iohannis avea o părere proastă, CCR a dat o lovitură strașnică Fecioarei Morale a Națiunii, Codruța Kovesi, autoarea infantilului Noi sîntem DNA! Pe drept cuvînt, deși pe drept inutil, mulți i-au cerut Codruței Kovesi demisia. Sînt convins că pe Lulutza cererile astea au durut-o exact în breton. Ea știe că prăbușirea ei e infinit mai dificilă decît căderea lui Nicolae Ceaușescu sau decît abdicarea lui Carol al II-lea", a scris Cristoiu pe blog.

Jurnalistul condamnă printre altele în postarea sa și felul în care presa din România au prezentat motivarea CCR.

Cristoiu critică faptul că majoritatea publicațiilor s-au axat pe prezentarea opiniei separate a judecătorul Livia Stanciu în decizia CCR și nu pe acuzațiile aduse Laurei Codruța Kovesi.

„Toate unitățile Diviziei au scris nu despre Codruța Kovesi, ci despre Livia Stanciu. Din cîte se știe, omul Binomului din cadrul CCR, îndatorată pe veci lui Klaus Iohannis, care i-a dat un post și un salariu de lux, Livia Stanciu, e în stare să voteze pe placul Sistemului oricînd și oricum.Nimic surprinzător că ea a făcut opinie separată în cazul Motivării CCR. Pentru aceasta Livia Stanciu a fost răsplătită de Divizia Presă cu un buchet de laude unse cu miere. Cea căreia i se spune Coloneleasa, pentru lipsa de măsură în îndeplinirea ordinelor pe Unitate, i-a ars un smiorcăit de telenovelă scriind despre Singurătatea Liviei Stanciu în CCR. Singurătatea Liviei Stanciu!", notează Cristoiu în „Gândul de Duminică".