ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a analizat cel mai important subiect al momentului din spațiul public și anume suspendarea lui Florian Coldea de la șefia SRI.

Jurnalistul precizezează în primul rând că el este autorul formulei binomul SRI-DNA și spune de Florian Coldea e pe cale să cadă.

„Știrea potrivit căreia generalul Florian Coldea, prim-adjunctul SRI, a fost pus la dispoziția directorului, deoarece o Comisie specială verifică eventualele încălcări ale legii sau deontologiei profesionale în Scandalul Sebastian Ghiță, a venit joi seara, cînd mă pregăteam să trimit la Evz editorialul meu pentru vineri. Fiind vorba de ceea ce presa numește un cutremur (omului prezentat în ultimul timp drept cel mai puternic din România, un fel de Beria fără Stalin care să-i comande, i s-a întîmplat ceva), am renunțat la editorialul deja scris pentru a pune pe hîrtie, în viteză, cîteva considerații despre acest eveniment. Din start țin să reamintesc că eu sînt autorul formulei celebre Binomul SRI-DNA. Mi-e limpede că Operațiunea numită Dezvăluirile lui Ghiță a vizat lovirea pe rînd a celor doi capi ai Binomului. După ce dezvăluirile au vizat Binomul, ele s-au concentrat pe SRI, întruchipat de Florian Coldea.
Florian Coldea a căzut sau e pe cale să cadă. De ce spun asta? Dezvăluirile vizîndu-l pe Florian Coldea au început în 28 decembrie 2016. Dacă SRI ar fi respectat procedurile, Florian Coldea ar fi trebuit pus la dispoziție și supus verificărilor încă de pe atunci. Acest lucru nu s-a întîmplat.”, scrie Ion Cristoiu pe blog.

Citește AICI opinia integrală a lui Ion Cristoiu

Sebastian Ghiță, o nouă înregistrare: Kovesi m-a abordat în clădirea SRI pentru a stabili împreună cu mine cum să distrugă Realitatea TV. Mi-a spus cum să adun probe împotriva lui Vântu. A vrut să-l doboare