ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a ales să scrie în postarea zilnică de pe blogul său despre fratele lui Traian Băsescu, care a fost condamnat, dar și despre afacerea de corupție RCS&RDS – DNA.

Jurnalistul consideră că această condamnare a lui Mircea Băsescu nu este nici măcar știre.

„Ar fi fost senzațional, adică un fapt neobișnuit în Țara Babuinilor, dacă era condamnat fratele lui Klaus Iohannis sau, având în vedere că distinsului îi lipsește așa ceva, condamnarea nevestei, sau măcar fratele Codruței Kovesi”, a precizat Ion Cristoiu.

În iunie 2013, DNA deschide un Dosar în afacerea RCS&RDS – Mitică Dragomir. RCS&RDS încheiase un contract de publicitate cu Mitică Dragomir, proprietarul unui local de nunți din București, pentru a-i face, pe pereții încăperii, publicitate în valoarea de 1,7 milioane euro.

Cu toate acestea, în 2016 nu s-a mai auzit nimic de acest dosar. În acest fel „continuă cu brio afacerea de corupție RCS&RDS- DNA”.

Pe de altă parte, Codruța Kovesi nu s-a întors la munca de procuror, în octombrie 2012, când i s-a încheiat și cel de-al doilea mandat ca procuror general. Șefa DNA a fost numită imediat Ministru – consilier, Înalt Reprezentant al Ministerului Justiției pentru Relația cu Comisia Europeană.